Grekland Flag

Greklands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Greklands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Grekiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Grekiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Greklands konsulat i Sverige.

Grekiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Greek Embassy in Stockholm, Sweden - Kommendarsgatan 16 - P.O. Box 55565 - 102 04 Stockholm - Sweden

Telefon:

(+46) 8 545 660 10

Faxnummer:

(+46) 8 660 54 70

E-post:

info.stockholm@mfa.gr

Officiell hemsida:

www.greekembassy.sewww.mfa.gr/stockholm

Ambassadör:

Mrs Aliki Hadji

Timmar:

Greklands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Grekiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Grekiska ambassaden i Stockholm leds av Mrs Aliki Hadji - Greklands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 545 660 10 eller e-post info.stockholm@mfa.gr

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Grekiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Grekiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Greklands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Grekiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Greklands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Grekiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Grekiska konsulat i: Göteborg och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Greklands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Grekland och Grekiska medborgare som bor i Sverige. Grekiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Grekiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Greklands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 545 660 10 eller per e-post info.stockholm@mfa.gr

Hitta ett hotell nära den Grekiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Grekland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Grekland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Grekland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Grekland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: