Irland Flag

Irlands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Irlands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Irländska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Irländska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Irlands konsulat i Sverige.

Irländska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Irish Embassy in Stockholm, Sweden Hovslagargatan 5 P.O. Box 10326 111 48 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 5450 4040

Faxnummer:

(+46) 8 660 1353

E-post:

stockholmembassy@dfa.ie

Officiell hemsida:

www.embassyofireland.se

Ambassadör:

Mr James Joseph Carroll

Timmar:

Irlands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Irländska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Irländska ambassaden i Stockholm leds av Mr James Joseph Carroll - Irlands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 5450 4040 eller e-post stockholmembassy@dfa.ie

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Irländska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Irländska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Irlands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Irländska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Irlands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Irländska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Irländska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Irlands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Irland och Irländska medborgare som bor i Sverige. Irländska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Irländska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Irlands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 5450 4040 eller per e-post stockholmembassy@dfa.ie

Hitta ett hotell nära den Irländska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Irland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Irland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Irland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Irland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: