Slovakien Flag

Slovakiens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Slovakiens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Slovakiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Slovakiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Slovakiens konsulat i Sverige.

Slovakiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Slovakian Embassy in Stockholm, Sweden Arsenalsgatan 2, 3rd floor P.O. Box 7183 103 88 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 545 039 60 (+46) 8 545 039 61

Faxnummer:

(+46) 8 545 039 69

E-post:

emb.stockholm@mzv.sk

Officiell hemsida:

www.stockholm.mfa.sk

Ambassadör:

Mr Jaroslav Auxt

Timmar:

Slovakiens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Slovakiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Slovakiska ambassaden i Stockholm leds av Mr Jaroslav Auxt - Slovakiens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 545 039 60 (+46) 8 545 039 61 eller e-post emb.stockholm@mzv.sk

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Slovakiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Slovakiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Slovakiens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Slovakiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Slovakiens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Slovakiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Slovakiska konsulat i: Göteborg, Luleå och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Slovakiens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Slovakien och Slovakiska medborgare som bor i Sverige. Slovakiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Slovakiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Slovakiens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 545 039 60 (+46) 8 545 039 61 eller per e-post emb.stockholm@mzv.sk

Hitta ett hotell nära den Slovakiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Slovakien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Slovakien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Slovakien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Slovakien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: