Schweiz Flag

Schweizs Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Schweizs diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Schweiziska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Schweiziska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Schweizs konsulat i Sverige.

Schweiziska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Swiss Embassy in Stockholm, Sweden Valhallavogen 64 P.O. Box 26143 100 41 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 676 79 00

Faxnummer:

(+46) 8 21 15 04

E-post:

sto.vertretung@eda.admin.ch

Officiell hemsida:

www.eda.admin.ch/stockholm

Ambassadör:

Mrs Yvana Enzler

Timmar:

Schweizs ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Schweiziska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Schweiziska ambassaden i Stockholm leds av Mrs Yvana Enzler - Schweizs ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 676 79 00 eller e-post sto.vertretung@eda.admin.ch

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Schweiziska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Schweiziska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Schweizs Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Schweiziska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Schweizs Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Schweiziska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Schweiziska konsulat i: Göteborg

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Schweizs Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Schweiz och Schweiziska medborgare som bor i Sverige. Schweiziska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Schweiziska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Schweizs Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 676 79 00 eller per e-post sto.vertretung@eda.admin.ch

Hitta ett hotell nära den Schweiziska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Schweiz - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Schweiz. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Schweiz..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Schweiz ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: