Italien Flag

Italiens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Italiens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Italienska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Italienska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Italiens konsulat i Sverige.

Italienska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Italian Embassy in Stockholm, Sweden Oakhill, Djugarden 115 21 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 545 671 00

Faxnummer:

(+46) 8 660 05 05

E-post:

info.stockholm@esteri.it

Officiell hemsida:

www.ambstoccolma.esteri.it

Ambassadör:

Mrs Elena Basile

Timmar:

Italiens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Italienska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Italienska ambassaden i Stockholm leds av Mrs Elena Basile - Italiens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 545 671 00 eller e-post info.stockholm@esteri.it

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Italienska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Italienska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Italiens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Italienska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Italiens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Italienska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Italienska konsulat i: Falun, Göteborg, Karlstad, Lulea, Malmö, Sundsvall, Umea och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Italiens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Italien och Italienska medborgare som bor i Sverige. Italienska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Italienska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Italiens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 545 671 00 eller per e-post info.stockholm@esteri.it

Hitta ett hotell nära den Italienska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Italien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Italien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Italien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Italien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: