Lettland Flag

Lettlands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Lettlands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Lettiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Lettiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Lettlands konsulat i Sverige.

Lettiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Latvian Embassy in Stockholm, Sweden Odengatan 5 P.O. Box 19167 104 32 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 700 63 00

Faxnummer:

(+46) 8 14 01 51

E-post:

embassy.sweden@mfa.gov.lv

Officiell hemsida:

www.stockholm.mfa.gov.lv www.mfa.gov.lv/stockholm

Ambassadör:

Ms Maija Manika

Timmar:

Lettlands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Lettiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Lettiska ambassaden i Stockholm leds av Ms Maija Manika - Lettlands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 700 63 00 eller e-post embassy.sweden@mfa.gov.lv

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Lettiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Lettiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Lettlands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Lettiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Lettlands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Lettiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Lettiska konsulat i: Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Karlskrona, Malmö, Nybro, Nyköping, Ranea, Umea och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Lettlands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Lettland och Lettiska medborgare som bor i Sverige. Lettiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Lettiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Lettlands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 700 63 00 eller per e-post embassy.sweden@mfa.gov.lv

Hitta ett hotell nära den Lettiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Lettland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Lettland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Lettland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Lettland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: