Island Flag

Islands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Islands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Isländska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Isländska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Islands konsulat i Sverige.

Isländska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Icelandic Embassy in Stockholm, Sweden Kommendarsgatan 35 114 58 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 442 8300

Faxnummer:

(+46) 8 660 7423

E-post:

emb.stockholm@mfa.is

Officiell hemsida:

www.iceland.is/iceland-abroad/se/

Ambassadör:

Mr Gunnar Gunnarsson

Timmar:

Islands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Isländska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Isländska ambassaden i Stockholm leds av Mr Gunnar Gunnarsson - Islands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 442 8300 eller e-post emb.stockholm@mfa.is

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Isländska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Isländska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Islands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Isländska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Islands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Isländska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Isländska konsulat i: Göteborg, Jönköping, Karlstad, Malmö och Umea

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Islands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Island och Isländska medborgare som bor i Sverige. Isländska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Isländska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Islands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 442 8300 eller per e-post emb.stockholm@mfa.is

Hitta ett hotell nära den Isländska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Island - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Island. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Island..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Island ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: