Kina Flag

Kinas Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Kinas diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Kinesiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Kinesiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Kinas konsulat i Sverige.

Kinesiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Chinese Embassy in Stockholm, Sweden Lidovogen 8 115 25 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 579 364 37

Faxnummer:

(+46) 8 579 364 54

E-post:

Officiell hemsida:

www.chinaembassy.se

Ambassadör:

Mr Lan Lijun

Timmar:

Kinas ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Kinesiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Kinesiska ambassaden i Stockholm leds av Mr Lan Lijun - Kinas ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 579 364 37 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Kinesiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Kinesiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Kinas Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Kinesiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Kinas Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Kinesiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Kinesiska konsulat i: Göteborg

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Kinas Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Kina och Kinesiska medborgare som bor i Sverige. Kinesiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Kinesiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Kinas Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 579 364 37 eller per e-post

Hitta ett hotell nära den Kinesiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Kina - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Kina. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Kina..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Kina ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: