Finland Flag

Finlands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Finlands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Finska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Finska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Finlands konsulat i Sverige.

Finska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Finnish Embassy in Stockholm, Sweden Gardesgatan 11 P.O. Box 24285 104 51 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 676 67 00

Faxnummer:

(+46) 8 20 74 97

E-post:

info@finland.se

Officiell hemsida:

www.finland.se

Ambassadör:

Mr Harry Helenius

Timmar:

Finlands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Finska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Finska ambassaden i Stockholm leds av Mr Harry Helenius - Finlands ambassadör i Sverige och nås per telefon (+46) 8 676 67 00 eller e-post info@finland.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Finska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Finska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Finlands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Finska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Finlands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Finska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Finska konsulat i: Boras, Borlange, Eskilstuna, Gavle, Göteborg, Halmstad, Haparanda, Jönköping, Karlshamn, Karlskoga, Karlstad, Landskrona, Luleå, Malmö, Norrköping, Oskarshamn, Skellefteå, Sundsvall, Trollhattan, Umea, Uppsala, Vasteras och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Finlands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Finland och Finska medborgare som bor i Sverige. Finska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Finska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Finlands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 676 67 00 eller per e-post info@finland.se

Hitta ett hotell nära den Finska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Finland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Finland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Finland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Finland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: