Tjeckien Flag

Tjeckiens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Tjeckiens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Tjeckiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Tjeckiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Tjeckiens konsulat i Sverige.

Tjeckiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Czech Embassy in Stockholm, Sweden Villagatan 21 P.O: Box 26156 100 41 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 440 42 10

Faxnummer:

(+46) 8 440 42 11

E-post:

stockholm@embassy.mzv.cz

Officiell hemsida:

www.mzv.cz/stockholm

Ambassadör:

Mrs Jana Hynkova

Timmar:

Tjeckiens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Tjeckiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Tjeckiska ambassaden i Stockholm leds av Mrs Jana Hynkova - Tjeckiens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 440 42 10 eller e-post stockholm@embassy.mzv.cz

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Tjeckiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Tjeckiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Tjeckiens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Tjeckiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Tjeckiens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Tjeckiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Tjeckiska konsulat i: Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Tjeckiens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Tjeckien och Tjeckiska medborgare som bor i Sverige. Tjeckiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Tjeckiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Tjeckiens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 440 42 10 eller per e-post stockholm@embassy.mzv.cz

Hitta ett hotell nära den Tjeckiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Tjeckien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Tjeckien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Tjeckien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Tjeckien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: