Belgien Flag

Belgiens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Belgiens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Belgiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Belgiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Belgiens konsulat i Sverige.

Belgiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Belgian Embassy in Stockholm, Sweden Kungsbroplan 2, 2 floor P.O. Box 1040 101 38 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 534 802 00

Faxnummer:

(+46) 8 534 802 07

E-post:

stockholm@diplobel.fed.be

Officiell hemsida:

www.diplomatie.be/stockholm/

Ambassadör:

Mr Johan Feliciaan Joris Van Dessel

Timmar:

Belgiens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Belgiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Belgiska ambassaden i Stockholm leds av Mr Johan Feliciaan Joris Van Dessel - Belgiens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 534 802 00 eller e-post stockholm@diplobel.fed.be

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Belgiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Belgiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Belgiens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Belgiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Belgiens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Belgiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Belgiska konsulat i: Göteborg och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Belgiens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Belgien och Belgiska medborgare som bor i Sverige. Belgiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Belgiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Belgiens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 534 802 00 eller per e-post stockholm@diplobel.fed.be

Hitta ett hotell nära den Belgiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Belgien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Belgien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Belgien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Belgien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: