Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Bukarest

Rumänien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Rumänien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Bukarest. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Rumänien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Rumänien.

Svenska Ambassaden i Bukarest - Rumänien
Swedish Embassy in Bucharest, Romania, Sos. Kiseleff nr. 43, Casuta Postala 63-11, 011343 Bucharest Romania

Telefon:

(+40) (21) 406 71 00

Faxnummer:

(+40) (21) 406 71 24

E-post:

ambassaden.bukarest@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/bukarest

Ambassadör:

Mr Anders Bengtcen

Timmar:

Sveriges ambassad i Bukarest - är ett bilateralt uppdrag i Rumänien bland annat för att främja Svenska intressen i Rumänien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Bukarest leds av Mr Anders Bengtcen - Sveriges ambassadör i Rumänien och han nås per telefon (+40) (21) 406 71 00 eller e-post ambassaden.bukarest@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Bukarest hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Bukarest?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Rumänien för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Timisoara

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Bukarest ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Rumänien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Rumänien. Svenska

Ambassaden i Bukarest står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Bukarest per telefon (+40) (21) 406 71 00 eller per e-post ambassaden.bukarest@foreign.ministry.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Bukarest - Om du måste resa till ambassaden i Bukarest, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Rumänien och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Rumänien eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: