Österrike Flag

Österrikes Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Österrikes diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Österrikes Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Österrikes beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Österrikes konsulat i Sverige.

Österrikes Ambassaden i Stockholm - Sverige
Austrian Embassy in Stockholm, Sweden Kommendarsgatan 35 / V 114 58 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) (8) 66 51 770

Faxnummer:

(+46) (8) 662 69 28

E-post:

stockholm-ob@bmeia.gv.at

Officiell hemsida:

www.aussenministerium.at/stockholm

Ambassadör:

Dr Ulrike Tilly

Timmar:

Österrikes ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Österrikes intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Österrikes ambassaden i Stockholm leds av Dr Ulrike Tilly - Österrikes ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) (8) 66 51 770 eller e-post stockholm-ob@bmeia.gv.at

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Österrikes ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Österrikes ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Österrikes Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Österrikes ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Österrikes Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Österrikes konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Österrikes konsulat i: Göteborg, Malmö och Skellefteå

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Österrikes Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Österrike och Österrikes medborgare som bor i Sverige. Österrikes

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Österrikes visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Österrikes Ambassad i Stockholm per telefon (+46) (8) 66 51 770 eller per e-post stockholm-ob@bmeia.gv.at

Hitta ett hotell nära den Österrikes Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Österrike - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Österrike. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Österrike..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Österrike ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: