Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Taipei

Taiwan Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Taiwan. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Taipei. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Taiwan. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Taiwan.

Svenska Ambassaden i Taipei - Taiwan
Representative Office of Sweden in Taipei, Room 812, 333 Keelung Road., Sec. 1, Taipei 110, Taiwan

Telefon:

(+886) 2 2757-6573

Faxnummer:

(+886) 2 2757-6723

E-post:

Officiell hemsida:

Ambassadör:

REPRESENTATIVE OFFICE

Timmar:

Sveriges ambassad i Taipei - är ett bilateralt uppdrag i Taiwan bland annat för att främja Svenska intressen i Taiwan.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Taipei leds av REPRESENTATIVE OFFICE - Sveriges ambassadör i Taiwan och han nås per telefon (+886) 2 2757-6573 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Taipei hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Taipei?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Taiwan för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Taipei

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Taipei ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Taiwan som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Taiwan. Svenska

Ambassaden i Taipei står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Taipei per telefon (+886) 2 2757-6573 eller per e-post

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Taipei - Om du måste resa till ambassaden i Taipei, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Taiwan och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Taiwan eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: