Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Nur Sultan

Kazakstan Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Kazakstan. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Nur Sultan. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Kazakstan. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Kazakstan.

Svenska Ambassaden i Nur Sultan - Kazakstan
Swedish Embassy in Kazakhstan Astana Tower, 17th floor - 12 Samal Microdistrict - 010000 Nur Sultan - Kazakhstan

Telefon:

(+7) 7172 591 803

Faxnummer:

E-post:

manne.wangborg@gov.se

Officiell hemsida:

Ambassadör:

Mr Manne Wangborg

Timmar:

Sveriges ambassad i Nur Sultan - är ett bilateralt uppdrag i Kazakstan bland annat för att främja Svenska intressen i Kazakstan.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Nur Sultan leds av Mr Manne Wangborg - Sveriges ambassadör i Kazakstan och nås per telefon (+7) 7172 591 803 eller e-post manne.wangborg@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Nur Sultan hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Nur Sultan?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Kazakstan för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Almaty

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Nur Sultan ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Kazakstan som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Kazakstan. Svenska

Ambassaden i Nur Sultan står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Nur Sultan per telefon (+7) 7172 591 803 eller per e-post manne.wangborg@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Nur Sultan - Om du måste resa till ambassaden i Nur Sultan, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Kazakstan och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Kazakstan eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: