Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Vatikanstaten

Vatikanstaten City Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Vatikanstaten City. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Vatikanstaten. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Vatikanstaten City. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Vatikanstaten City.

Svenska Ambassaden i Vatikanstaten - Vatikanstaten City
Swedish Embassy in Vatican, the Holy See (Vatican City) Via Maurizio Bufalini, 2 00161 Roma Holy See (Vatican City)

Telefon:

(+39) 06.44.19.44.03

Faxnummer:

(+39) 06.44.19.47.63

E-post:

linda.schwartz@gov.se

Officiell hemsida:

Ambassadör:

, Charge dAffaires a.i.

Timmar:

Sveriges ambassad i Vatikanstaten - är ett bilateralt uppdrag i Vatikanstaten City bland annat för att främja Svenska intressen i Vatikanstaten City.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Vatikanstaten leds av , Charge dAffaires a.i. - Sveriges ambassadör i Vatikanstaten City och nås per telefon (+39) 06.44.19.44.03 eller e-post linda.schwartz@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Vatikanstaten hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Vatikanstaten?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Vatikanstaten ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Vatikanstaten City som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Vatikanstaten City. Svenska

Ambassaden i Vatikanstaten står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Vatikanstaten per telefon (+39) 06.44.19.44.03 eller per e-post linda.schwartz@gov.seHitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Vatikanstaten-
Reseförsäkring för Vatikanstaten City och Sverige