Kosovo Flag

Kosovos Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Kosovos diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Kosovska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Kosovska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Kosovos konsulat i Sverige.

Kosovska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Kosovar Embassy in Stockholm, Sweden Birger Jarlsgaten 33, 1st floor P.O. Box 3643 103 59 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 614 68 60

Faxnummer:

(+46) 8 678 30 02

E-post:

embassy.sweden@rks-gov.net

Officiell hemsida:

www.ambasada-ks.net/se/

Ambassadör:

Mr Lulzim Peci

Timmar:

Kosovos ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Kosovska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Kosovska ambassaden i Stockholm leds av Mr Lulzim Peci - Kosovos ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 614 68 60 eller e-post embassy.sweden@rks-gov.net

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Kosovska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Kosovska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Kosovos Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Kosovska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Kosovos Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Kosovska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Kosovska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Kosovos Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Kosovo och Kosovska medborgare som bor i Sverige. Kosovska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Kosovska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Kosovos Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 614 68 60 eller per e-post embassy.sweden@rks-gov.net

Hitta ett hotell nära den Kosovska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Kosovo - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Kosovo. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Kosovo..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Kosovo ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: