Amerikas Förenta Stater Flag

Amerikas Förenta Staters Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Amerikas Förenta Staters diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Amerikanska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Amerikas Förenta Staters konsulat i Sverige.

Amerikanska Ambassaden i Stockholm - Sverige
American Embassy in Stockholm, Sweden Dag Hammarskjolds Vog 31 115 89 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 783 53 00

Faxnummer:

(+46) 8 661 19 64

E-post:

Officiell hemsida:

www.usemb.se stockholm.usembassy.gov

Ambassadör:

Mr Mark F. Brzezinski

Timmar:

Amerikas Förenta Staters ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Amerikanska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Amerikanska ambassaden i Stockholm leds av Mr Mark F. Brzezinski - Amerikas Förenta Staters ambassadör i Sverige och nås per telefon (+46) 8 783 53 00 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Amerikanska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Amerikas Förenta Staters Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Amerikanska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Amerikanska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Amerikas Förenta Staters Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Amerikas Förenta Stater och Amerikanska medborgare som bor i Sverige. Amerikanska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Amerikanska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Amerikas Förenta Staters Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 783 53 00 eller per e-postHitta ett hotell nära den Amerikanska Ambassaden i Stockholm-
Reseförsäkring för Sverige och Amerikas Förenta Stater