Ryssland Flag

Rysslands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Rysslands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Ryska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Ryska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Rysslands konsulat i Sverige.

Ryska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Russian Embassy in Stockholm, Sweden Gjorwellsgatan 31 112 60 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 13 04 41 (+46) 8 13 04 43

Faxnummer:

(+46) 8 618 27 03

E-post:

rusembassy@telia.com

Officiell hemsida:

www.ryssland.se www.sweden.mid.ru

Ambassadör:

Mr Igor Neverov

Timmar:

Rysslands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Ryska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Ryska ambassaden i Stockholm leds av Mr Igor Neverov - Rysslands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 13 04 41 (+46) 8 13 04 43 eller e-post rusembassy@telia.com

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Ryska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Ryska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Rysslands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Ryska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Rysslands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Ryska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Ryska konsulat i: Göteborg och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Rysslands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Ryssland och Ryska medborgare som bor i Sverige. Ryska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Ryska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Rysslands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 13 04 41 (+46) 8 13 04 43 eller per e-post rusembassy@telia.com

Hitta ett hotell nära den Ryska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Ryssland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Ryssland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Ryssland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Ryssland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: