Polen Flag

Polens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Polens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Polska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Polska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Polens konsulat i Sverige.

Polska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Polish Embassy in Stockholm, Sweden Karlavogen 35 114 31 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 505 750 00

Faxnummer:

(+46) 8 505 750 86

E-post:

sztokholm.amb.info@msz.gov.pl

Officiell hemsida:

www.sztokholm.msz.gov.pl

Ambassadör:

Mr Adam Halacinski

Timmar:

Polens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Polska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Polska ambassaden i Stockholm leds av Mr Adam Halacinski - Polens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 505 750 00 eller e-post sztokholm.amb.info@msz.gov.pl

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Polska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Polska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Polens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Polska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Polens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Polska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Polska konsulat i: Halmstad och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Polens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Polen och Polska medborgare som bor i Sverige. Polska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Polska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Polens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 505 750 00 eller per e-post sztokholm.amb.info@msz.gov.pl

Hitta ett hotell nära den Polska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Polen - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Polen. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Polen..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Polen ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: