Norge Flag

Norges Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Norges diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Norska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Norska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Norges konsulat i Sverige.

Norska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Norwegian Embassy in Stockholm, Sweden - Skarpogatan 4 - Box 27829 - - 115 93 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 587 236 00

Faxnummer:

(+46) 8 587 236 99

E-post:

emb.stockholm@mfa.no

Officiell hemsida:

norway.no/sweden

Ambassadör:

Mr Christian Ulrik Syse

Timmar:

Please visit official website

Norges ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Norska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Norska ambassaden i Stockholm leds av Mr Christian Ulrik Syse - Norges ambassadör i Sverige och nås per telefon (+46) 8 587 236 00 eller e-post emb.stockholm@mfa.no

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Norska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Norska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Norges Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Norska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Norges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Norska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Norska konsulat i: Göteborg, Kalmar, Karlstad, Kiruna, Luleå, Malmö, Norrköping, Ostersund, Sundsvall, Umea, Vasteras och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Norges Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Norge och Norska medborgare som bor i Sverige. Norska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Norska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Norges Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 587 236 00 eller per e-post emb.stockholm@mfa.no

Hitta ett hotell nära den Norska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Norge - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Norge. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Norge..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Norge ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: