Japan Flag

Japans Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Japans diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Japanska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Japanska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Japans konsulat i Sverige.

Japanska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Japanese Embassy in Stockholm, Sweden - Gardesgatan 10 - 115 27 Stockholm - Sweden

Telefon:

(+46) 8 579 353 00

Faxnummer:

(+46) 8 661 88 20

E-post:

Officiell hemsida:

www.se.emb-japan.go.jp

Ambassadör:

Mr. Shigeyuki Hiroki

Timmar:

Please visit official website

Japans ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Japanska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Japanska ambassaden i Stockholm leds av Mr. Shigeyuki Hiroki - Japans ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 579 353 00 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Japanska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Japanska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Japans Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Japanska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Japans Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Japanska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Japanska konsulat i: Göteborg och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Japans Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Japan och Japanska medborgare som bor i Sverige. Japanska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Japanska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Japans Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 579 353 00 eller per e-post

Hitta ett hotell nära den Japanska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Japan - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Japan. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Japan..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Japan ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: