Iran Flag

Irans Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Irans diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Iranska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Iranska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Irans konsulat i Sverige.

Iranska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Iranian Embassy in Stockholm, Sweden Vostra Yttringe Gord, Elfviksvogen Box 6031 181 06 Lidingo Sweden

Telefon:

(+46) 8 63 63 677

Faxnummer:

(+46) 8 63 63 613

E-post:

Officiell hemsida:

www.iranembassy.se www.iran.se

Ambassadör:

Mr Hamid Reza Shakeri Niasar

Timmar:

Irans ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Iranska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Iranska ambassaden i Stockholm leds av Mr Hamid Reza Shakeri Niasar - Irans ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 63 63 677 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Iranska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Iranska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Irans Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Iranska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Irans Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Iranska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Iranska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Irans Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Iran och Iranska medborgare som bor i Sverige. Iranska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Iranska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Irans Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 63 63 677 eller per e-post

Hitta ett hotell nära den Iranska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Iran - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Iran. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Iran..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Iran ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: