Ukraina Flag

Ukrainas Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Ukrainas diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Ukrainska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Ukrainska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Ukrainas konsulat i Sverige.

Ukrainska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Ukrainian Embassy in Stockholm, Sweden Stjornvogen 2A 181 34 Lidingo Sweden

Telefon:

(+46) 8 522 28 400 (+46) 8 522 28 401

Faxnummer:

(+46) 8 522 28 411

E-post:

emb_se@mfa.gov.ua

Officiell hemsida:

www.mfa.gov.ua/sweden

Ambassadör:

Dr Valerii Stepanov

Timmar:

Ukrainas ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Ukrainska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Ukrainska ambassaden i Stockholm leds av Dr Valerii Stepanov - Ukrainas ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 522 28 400 (+46) 8 522 28 401 eller e-post emb_se@mfa.gov.ua

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Ukrainska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Ukrainska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Ukrainas Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Ukrainska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Ukrainas Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Ukrainska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Ukrainska konsulat i: Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Ukrainas Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Ukraina och Ukrainska medborgare som bor i Sverige. Ukrainska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Ukrainska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Ukrainas Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 522 28 400 (+46) 8 522 28 401 eller per e-post emb_se@mfa.gov.ua

Hitta ett hotell nära den Ukrainska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Ukraina - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Ukraina. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Ukraina..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Ukraina ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: