Danmark Flag

Danmarks Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Danmarks diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Danska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Danska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Danmarks konsulat i Sverige.

Danska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Danish Embassy in Stockholm, Sweden
Visiting address: Jakobs Torg 1
Post address: Jakobsgatan 3
S-111 52 Stockholm - Sweden

Telefon:

(+46) (8) 406 7500

Faxnummer:

(+46) (8) 791 7220

E-post:

stoamb@um.dk

Officiell hemsida:

www.sverige.um.dk

Ambassadör:

Ove Ullerup

Timmar:

Danmarks ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Danska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Danska ambassaden i Stockholm leds av Ove Ullerup - Danmarks ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) (8) 406 7500 eller e-post stoamb@um.dk

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Danska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Danska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Danmarks Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Danska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Danmarks Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Danska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Danska konsulat i: Falkenberg, Falun, Gavle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Orebro, Ostersund, Umea och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Danmarks Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Danmark och Danska medborgare som bor i Sverige. Danska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Danska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Danmarks Ambassad i Stockholm per telefon (+46) (8) 406 7500 eller per e-post stoamb@um.dk

Hitta ett hotell nära den Danska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Danmark - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Danmark. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Danmark..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Danmark ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: