Spanien Flag

Spaniens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Spaniens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Spanska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Spanska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Spaniens konsulat i Sverige.

Spanska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Spanish Embassy in Stockholm, Sweden - Djurgardsvogen 21 - Box 10295 - 100 55 Stockholm - Sweden

Telefon:

(+46) 8 522 808 00

Faxnummer:

(+46) 8 660 30 34

E-post:

emb.estocolmo@maec.es

Officiell hemsida:

exteriores.gob.es/embajadas/estocolmo

Ambassadör:

Gabriel Busquets Aparicio

Timmar:

Spaniens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Spanska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Spanska ambassaden i Stockholm leds av Gabriel Busquets Aparicio - Spaniens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 522 808 00 eller e-post emb.estocolmo@maec.es

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Spanska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Spanska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Spaniens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Spanska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Spaniens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Spanska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Spanska konsulat i: Göteborg, Helsingborg och Malmö

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Spaniens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Spanien och Spanska medborgare som bor i Sverige. Spanska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Spanska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Spaniens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 522 808 00 eller per e-post emb.estocolmo@maec.es

Hitta ett hotell nära den Spanska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Spanien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Spanien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Spanien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Spanien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: