Frankrike Flag

Frankrikes Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Frankrikes diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Franska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Franska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Frankrikes konsulat i Sverige.

Franska Ambassaden i Stockholm - Sverige
French Embassy in Stockholm, Sweden Kommendorsgatan 13 P.O. Box 5135 102 43 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 459 53 00

Faxnummer:

(+46) 8 459 53 41

E-post:

info@ambafrance-se.org

Officiell hemsida:

www.ambafrance-se.org

Ambassadör:

Mr Jean-Pierre Lacroix

Timmar:

Frankrikes ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Franska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Franska ambassaden i Stockholm leds av Mr Jean-Pierre Lacroix - Frankrikes ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 459 53 00 eller e-post info@ambafrance-se.org

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Franska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Franska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Frankrikes Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Franska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Frankrikes Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Franska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Franska konsulat i: Göteborg, Helsingborg, Lulea, Malmö och Umea

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Frankrikes Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Frankrike och Franska medborgare som bor i Sverige. Franska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Franska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Frankrikes Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 459 53 00 eller per e-post info@ambafrance-se.org

Hitta ett hotell nära den Franska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Frankrike - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Frankrike. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Frankrike..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Frankrike ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: