Storbritannien Flag

Storbritanniens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Storbritanniens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Brittiska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Brittiska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Storbritanniens konsulat i Sverige.

Brittiska Ambassaden i Stockholm - Sverige
British Embassy in Stockholm, Sweden - Skarpogatan 6-8 - P.O. Box 27819 - 115 93 Stockholm - Sweden

Telefon:

(+46) (0)8 671 30 00

Faxnummer:

(+46) (0)8 662 99 89

E-post:

Officiell hemsida:

www.gov.uk/world/organisations/british-embassy-stockholm

Ambassadör:

Mr David Cairns

Timmar:

Storbritanniens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Brittiska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Brittiska ambassaden i Stockholm leds av Mr David Cairns - Storbritanniens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) (0)8 671 30 00 eller e-post

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Brittiska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Brittiska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Storbritanniens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Brittiska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Storbritanniens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Brittiska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Brittiska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Storbritanniens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Storbritannien och Brittiska medborgare som bor i Sverige. Brittiska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Brittiska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Storbritanniens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) (0)8 671 30 00 eller per e-post

Hitta ett hotell nära den Brittiska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Storbritannien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Storbritannien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Storbritannien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Storbritannien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: