Tyskland Flag

Tysklands Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Tysklands diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Tyska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Tyska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Tysklands konsulat i Sverige.

Tyska Ambassaden i Stockholm - Sverige
German Embassy in Stockholm, Sweden Skarpogatan 9 P.O. Box 27832 115 93 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 670 15 00

Faxnummer:

(+46) 8 670 15 72

E-post:

info@stockholm.diplo.de

Officiell hemsida:

www.stockholm.diplo.de

Ambassadör:

Dr Harald Kindermann

Timmar:

Tysklands ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Tyska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Tyska ambassaden i Stockholm leds av Dr Harald Kindermann - Tysklands ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 670 15 00 eller e-post info@stockholm.diplo.de

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Tyska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Tyska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Tysklands Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Tyska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Tysklands Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Tyska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Tyska konsulat i: Åmotfors, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Lulea, Malmö, Rattvik, Salen, Uddevalla och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Tysklands Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Tyskland och Tyska medborgare som bor i Sverige. Tyska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Tyska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Tysklands Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 670 15 00 eller per e-post info@stockholm.diplo.de

Hitta ett hotell nära den Tyska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Tyskland - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Tyskland. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Tyskland..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Tyskland ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: