Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Hanoi

Vietnam Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Vietnam. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Hanoi. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Vietnam. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Vietnam.

Svenska Ambassaden i Hanoi - Vietnam
Swedish Embassy in Hanoi, Vietnam - Daeha Business Center, 15th floor - 360 Kim Ma Street - Ba Dinh District - Hanoi

Telefon:

(+84) 24 3726 04 00

Faxnummer:

(+84) 24 3726 04 10

E-post:

ambassaden.hanoi@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/hanoi

Ambassadör:

Pereric Hogberg

Timmar:

Sveriges ambassad i Hanoi - är ett bilateralt uppdrag i Vietnam bland annat för att främja Svenska intressen i Vietnam.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Hanoi leds av Pereric Hogberg - Sveriges ambassadör i Vietnam och han nås per telefon (+84) 24 3726 04 00 eller e-post ambassaden.hanoi@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Hanoi hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Hanoi?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Vietnam för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Ho Chi Minh staden

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Hanoi ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Vietnam som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Vietnam. Svenska

Ambassaden i Hanoi står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Hanoi per telefon (+84) 24 3726 04 00 eller per e-post ambassaden.hanoi@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Hanoi - Om du måste resa till ambassaden i Hanoi, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Vietnam och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Vietnam eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: