Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Budapest

Ungern Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Ungern. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Budapest. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Ungern. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Ungern.

Svenska Ambassaden i Budapest - Ungern
Swedish Embassy in Budapest, Hungary - Kapas utca 6-12 - 1027 Budapest - Hungary

Telefon:

(+36) 1 460 6020

Faxnummer:

(+36) 1 460 6021

E-post:

ambassaden.budapest@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/budapest

Ambassadör:

Niclas Trouve

Timmar:

For visitors: Monday-Friday 10.00-12.00 / For applicants for passport or national ID-card: Tuesdays and Thursdays 13.30-15.00

Sveriges ambassad i Budapest - är ett bilateralt uppdrag i Ungern bland annat för att främja Svenska intressen i Ungern.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Budapest leds av Niclas Trouve - Sveriges ambassadör i Ungern och han nås per telefon (+36) 1 460 6020 eller e-post ambassaden.budapest@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Budapest hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Budapest?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Ungern för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Budapest ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Ungern som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Ungern. Svenska

Ambassaden i Budapest står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Budapest per telefon (+36) 1 460 6020 eller per e-post ambassaden.budapest@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Budapest - Om du måste resa till ambassaden i Budapest, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Ungern och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Ungern eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: