Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Dar es Salaam

Tanzania Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Tanzania. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Dar es Salaam. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Tanzania. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Tanzania.

Svenska Ambassaden i Dar es Salaam - Tanzania
Swedish Embassy in Dar es Salaam, Tanzania Mirambo Street - Garden Avenue P.O. Box 9274 Dar es Salaam Tanzania

Telefon:

(+255) 22 219 6500

Faxnummer:

(+255) 22 219 6503

E-post:

ambassaden.dar-es-salaam@gov.se ambassaden.dar-es-salaam-visum@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/daressalaam

Ambassadör:

Mr Lennarth Hjelmaker

Timmar:

Sveriges ambassad i Dar es Salaam - är ett bilateralt uppdrag i Tanzania bland annat för att främja Svenska intressen i Tanzania.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Dar es Salaam leds av Mr Lennarth Hjelmaker - Sveriges ambassadör i Tanzania och han nås per telefon (+255) 22 219 6500 eller e-post ambassaden.dar-es-salaam@gov.se ambassaden.dar-es-salaam-visum@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Dar es Salaam hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Dar es Salaam?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Tanzania för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Zanzibar

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Dar es Salaam ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Tanzania som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Tanzania. Svenska

Ambassaden i Dar es Salaam står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Dar es Salaam per telefon (+255) 22 219 6500 eller per e-post ambassaden.dar-es-salaam@gov.se ambassaden.dar-es-salaam-visum@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Dar es Salaam - Om du måste resa till ambassaden i Dar es Salaam, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Tanzania och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Tanzania eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: