Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Pristina

Kosovo Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Kosovo. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Pristina. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Kosovo. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Kosovo.

Svenska Ambassaden i Pristina - Kosovo
Swedish Embassy in Pristina, Kosovo Str. Perandori Justinian, No. 19 Pejton 10000 Pristina Kosovo

Telefon:

(+381) 38 245 795

Faxnummer:

(+381) 38 245 791

E-post:

ambassaden.pristina@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/Pristina

Ambassadör:

Mr Lars Wahlund

Timmar:

Sveriges ambassad i Pristina - är ett bilateralt uppdrag i Kosovo bland annat för att främja Svenska intressen i Kosovo.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Pristina leds av Mr Lars Wahlund - Sveriges ambassadör i Kosovo och nås per telefon (+381) 38 245 795 eller e-post ambassaden.pristina@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Pristina hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Pristina?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Pristina ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Kosovo som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Kosovo. Svenska

Ambassaden i Pristina står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Pristina per telefon (+381) 38 245 795 eller per e-post ambassaden.pristina@gov.seHitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Pristina-
Reseförsäkring för Kosovo och Sverige