Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Mexiko City

Mexiko Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Mexiko. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Mexiko City. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Mexiko. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Mexiko.

Svenska Ambassaden i Mexiko City - Mexiko
Swedish Embassy in Mexico City, Mexico - Paseo de las Palmas 1375 - Col. Lomas de Chapultepec - 11 000 Mexico, CDMX - Mexico

Telefon:

(+52) 55 91 78 50 10

Faxnummer:

(+52) 55 55 40 32 53 & (+52) 55 55 40 23 47

E-post:

ambassaden.mexico@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/mexico

Ambassadör:

Annika Thunborg

Timmar:

Sveriges ambassad i Mexiko City - är ett bilateralt uppdrag i Mexiko bland annat för att främja Svenska intressen i Mexiko.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Mexiko City leds av Annika Thunborg - Sveriges ambassadör i Mexiko och han nås per telefon (+52) 55 91 78 50 10 eller e-post ambassaden.mexico@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Mexiko City hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Mexiko City?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Mexiko för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Cancun, Guadalajara, Monterrey, Tijuana och Veracruz

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Mexiko City ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Mexiko som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Mexiko. Svenska

Ambassaden i Mexiko City står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Mexiko City per telefon (+52) 55 91 78 50 10 eller per e-post ambassaden.mexico@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Mexiko City - Om du måste resa till ambassaden i Mexiko City, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Mexiko och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Mexiko eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: