Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Rabat

Marocko Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Marocko. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Rabat. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Marocko. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Marocko.

Svenska Ambassaden i Rabat - Marocko
Swedish Embassy in Rabat, Morocco 159, Avenue Mohamed VI B.P. 428 10000 Rabat Morocco

Telefon:

(+212) (537) 63 32 10

Faxnummer:

(+212) (537) 75 80 48

E-post:

ambassaden.rabat@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/rabat

Ambassadör:

Anna Hammargren

Timmar:

Sveriges ambassad i Rabat - är ett bilateralt uppdrag i Marocko bland annat för att främja Svenska intressen i Marocko.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Rabat leds av Anna Hammargren - Sveriges ambassadör i Marocko och han nås per telefon (+212) (537) 63 32 10 eller e-post ambassaden.rabat@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Rabat hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Rabat?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Marocko för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Agadir, Casablanca, Marrakech, Oujda och Tangier

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Rabat ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Marocko som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Marocko. Svenska

Ambassaden i Rabat står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Rabat per telefon (+212) (537) 63 32 10 eller per e-post ambassaden.rabat@foreign.ministry.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Rabat - Om du måste resa till ambassaden i Rabat, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Marocko och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Marocko eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: