Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Skopje

Makedonien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Makedonien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Skopje. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Makedonien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Makedonien.

Svenska Ambassaden i Skopje - Makedonien
Swedish Embassy in Skopje, Macedonia 8ma Udarna Brigada No. 2 1000 Skopje Macedonia

Telefon:

(+389) 2 3297 880

Faxnummer:

(+389) 2 3112 065

E-post:

ambassaden.skopje@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/en-gb/embassies/skopje/

Ambassadör:

Mr Lars Wahlund

Timmar:

Sveriges ambassad i Skopje - är ett bilateralt uppdrag i Makedonien bland annat för att främja Svenska intressen i Makedonien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Skopje leds av Mr Lars Wahlund - Sveriges ambassadör i Makedonien och nås per telefon (+389) 2 3297 880 eller e-post ambassaden.skopje@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Skopje hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Skopje?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Skopje ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Makedonien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Makedonien. Svenska

Ambassaden i Skopje står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Skopje per telefon (+389) 2 3297 880 eller per e-post ambassaden.skopje@foreign.ministry.seHitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Skopje-
Reseförsäkring för Makedonien och Sverige