Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Monrovia

Liberia Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Liberia. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Monrovia. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Liberia. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Liberia.

Svenska Ambassaden i Monrovia - Liberia
Swedish Embassy in Monrovia, Liberia LCL Compound 12th St Sinkor, Oceanfront Monrovia Liberia

Telefon:

(+231) 770 1738 01 to 5

Faxnummer:

E-post:

ambassaden.monrovia@gov.se

Officiell hemsida:

swedenabroad.com/monrovia

Ambassadör:

Mr Borje Mattsson, Charge dAffaires a.i.

Timmar:

Sveriges ambassad i Monrovia - är ett bilateralt uppdrag i Liberia bland annat för att främja Svenska intressen i Liberia.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Monrovia leds av Mr Borje Mattsson, Charge dAffaires a.i. - Sveriges ambassadör i Liberia och han nås per telefon (+231) 770 1738 01 to 5 eller e-post ambassaden.monrovia@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Monrovia hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Monrovia?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Liberia för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Monrovia ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Liberia som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Liberia. Svenska

Ambassaden i Monrovia står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Monrovia per telefon (+231) 770 1738 01 to 5 eller per e-post ambassaden.monrovia@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Monrovia - Om du måste resa till ambassaden i Monrovia, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Liberia och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Liberia eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: