Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Zagreb

Kroatien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Kroatien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Zagreb. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Kroatien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Kroatien.

Svenska Ambassaden i Zagreb - Kroatien
Swedish Embassy in Zagreb, Croatia Frankopanska 22 P.P. 779 10 001 Zagreb Croatia

Telefon:

(+385) (1) 49 25 100

Faxnummer:

(+385) (1) 49 25 125

E-post:

ambassaden.zagreb@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/zagreb

Ambassadör:

Mr Fredrik Vahlquist

Timmar:

Sveriges ambassad i Zagreb - är ett bilateralt uppdrag i Kroatien bland annat för att främja Svenska intressen i Kroatien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Zagreb leds av Mr Fredrik Vahlquist - Sveriges ambassadör i Kroatien och han nås per telefon (+385) (1) 49 25 100 eller e-post ambassaden.zagreb@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Zagreb hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Zagreb?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Kroatien för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Dubrovnik, Rijeka och Split

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Zagreb ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Kroatien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Kroatien. Svenska

Ambassaden i Zagreb står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Zagreb per telefon (+385) (1) 49 25 100 eller per e-post ambassaden.zagreb@foreign.ministry.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Zagreb - Om du måste resa till ambassaden i Zagreb, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Kroatien och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Kroatien eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: