Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Pyongyang

Nordkorea Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Nordkorea. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Pyongyang. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Nordkorea. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Nordkorea.

Svenska Ambassaden i Pyongyang - Nordkorea
Swedish Embassy in Pyongyang, Korea (Democratic Republic) Munsu-dong, Taehak Street Taedonggang District Pyongyang Korea (Democratic Republic)

Telefon:

(+850) 2 381 74 85

Faxnummer:

(+850) 2 381 76 63

E-post:

ambassaden.pyongyang@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/pyongyang

Ambassadör:

Mr Karl-Olof Andersson

Timmar:

Sveriges ambassad i Pyongyang - är ett bilateralt uppdrag i Nordkorea bland annat för att främja Svenska intressen i Nordkorea.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Pyongyang leds av Mr Karl-Olof Andersson - Sveriges ambassadör i Nordkorea och nås per telefon (+850) 2 381 74 85 eller e-post ambassaden.pyongyang@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Pyongyang hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Pyongyang?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Pyongyang ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Nordkorea som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Nordkorea. Svenska

Ambassaden i Pyongyang står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Pyongyang per telefon (+850) 2 381 74 85 eller per e-post ambassaden.pyongyang@gov.seHitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Pyongyang-
Reseförsäkring för Nordkorea och Sverige