Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Tel Aviv

Israel Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Israel. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Tel Aviv. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Israel. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Israel.

Svenska Ambassaden i Tel Aviv - Israel
Swedish Embassy in Tel Aviv, Israel - Adgar 360 Bldg, 24th Floor - 2, Hashlosha Str. - P.O.B. 9393 - Tel Aviv 6109301 - Israel

Telefon:

(+972) 3 718 00 00

Faxnummer:

(+972) 3 718 00 05

E-post:

ambassaden.tel-aviv@gov.se

Officiell hemsida:

swedenabroad.se/israel-tel-aviv/

Ambassadör:

Magnus Hellgren

Timmar:

Please visit official website

Sveriges ambassad i Tel Aviv - är ett bilateralt uppdrag i Israel bland annat för att främja Svenska intressen i Israel.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Tel Aviv leds av Magnus Hellgren - Sveriges ambassadör i Israel och han nås per telefon (+972) 3 718 00 00 eller e-post ambassaden.tel-aviv@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Tel Aviv hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Tel Aviv?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Israel för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Eilat, Haifa och Jerusalem

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Tel Aviv ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Israel som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Israel. Svenska

Ambassaden i Tel Aviv står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Tel Aviv per telefon (+972) 3 718 00 00 eller per e-post ambassaden.tel-aviv@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Tel Aviv - Om du måste resa till ambassaden i Tel Aviv, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Israel och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Israel eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: