Sverige Flag

Sveriges Ambassad i New Delhi

Indien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Indien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i New Delhi. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Indien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Indien.

Svenska Ambassaden i New Delhi - Indien
Swedish Embassy in New Delhi, India 4-5 Nyaya Marg Chanakyapuri New Delhi 110 021 India

Telefon:

(+91) (11) 4419 7100

Faxnummer:

(+91) (11) 2688 5401

E-post:

ambassaden.new-delhi@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/newdelhi

Ambassadör:

Mr Harald Sandberg

Timmar:

Sveriges ambassad i New Delhi - är ett bilateralt uppdrag i Indien bland annat för att främja Svenska intressen i Indien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i New Delhi leds av Mr Harald Sandberg - Sveriges ambassadör i Indien och han nås per telefon (+91) (11) 4419 7100 eller e-post ambassaden.new-delhi@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i New Delhi hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i New Delhi?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Indien för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Chennai, Kolkata och Mumbai

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i New Delhi ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Indien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Indien. Svenska

Ambassaden i New Delhi står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i New Delhi per telefon (+91) (11) 4419 7100 eller per e-post ambassaden.new-delhi@foreign.ministry.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i New Delhi - Om du måste resa till ambassaden i New Delhi, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Indien och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Indien eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: