Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Paris

Frankrike Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Frankrike. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Paris. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Frankrike. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Frankrike.

Svenska Ambassaden i Paris - Frankrike
Swedish Embassy in Paris, France 17, rue Barbet-de-Jouy 75007 Paris France

Telefon:

(+33) 1 44 18 88 00

Faxnummer:

(+33) 1 44 18 88 77

E-post:

info@amb-suede.fr

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/fr-FR/Embassies/Paris/

Ambassadör:

Mr Gunnar Lund

Timmar:

Sveriges ambassad i Paris - är ett bilateralt uppdrag i Frankrike bland annat för att främja Svenska intressen i Frankrike.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Paris leds av Mr Gunnar Lund - Sveriges ambassadör i Frankrike och han nås per telefon (+33) 1 44 18 88 00 eller e-post info@amb-suede.fr

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Paris hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Paris?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Frankrike för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Bordeaux, Brest, Lille, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Perpignan, Porto Vecchio, Rouen, Strasbourg och Toulouse

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Paris ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Frankrike som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Frankrike. Svenska

Ambassaden i Paris står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Paris per telefon (+33) 1 44 18 88 00 eller per e-post info@amb-suede.fr

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Paris - Om du måste resa till ambassaden i Paris, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Frankrike och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Frankrike eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: