Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Helsingfors

Finland Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Finland. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Helsingfors. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Finland. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Finland.

Svenska Ambassaden i Helsingfors - Finland
Swedish Embassy in Helsinki, Finland - Norra esplanaden 7 B - Postbox 168 - FIN-00131 Helsingfors - Finland

Telefon:

(+358) 9 6877 660

Faxnummer:

(+358) 9 176 416

E-post:

ambassaden.helsingfors@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/helsingfors

Ambassadör:

Anders Ahnlid

Timmar:

Please visit official website

Sveriges ambassad i Helsingfors - är ett bilateralt uppdrag i Finland bland annat för att främja Svenska intressen i Finland.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Helsingfors leds av Anders Ahnlid - Sveriges ambassadör i Finland och han nås per telefon (+358) 9 6877 660 eller e-post ambassaden.helsingfors@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Helsingfors hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Helsingfors?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Finland för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Joensuu, Jyväskylä, Karleby, Kotka, Lahtis, Villmanstrand, Mariehamn, St. Michel, Uleåborg, Jakobstad, Björneborg, Rovaniemi, Raseborg, Tammerfors, Torneå, Åbo och Vasa

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Helsingfors ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Finland som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Finland. Svenska

Ambassaden i Helsingfors står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Helsingfors per telefon (+358) 9 6877 660 eller per e-post ambassaden.helsingfors@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Helsingfors - Om du måste resa till ambassaden i Helsingfors, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Finland och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Finland eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: