Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Addis Abeba

Etiopien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Etiopien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Addis Abeba. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Etiopien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Etiopien.

Svenska Ambassaden i Addis Abeba - Etiopien
Swedish Embassy in Addis Ababa, Ethiopia Lideta Sub-City, Kebele 07/14 House No 891 P. O. Box 1142 Addis Ababa Ethiopia

Telefon:

(+251) 11 518 00 00 (+251) 11 518 00 36

Faxnummer:

(+251) 11 518 00 30 (+251) 11 518 0040

E-post:

ambassaden.addis-abeba@foreign.ministry.se ambassaden.addis-abeba-visum@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/addisababa

Ambassadör:

Mr Jens Odlander

Timmar:

Sveriges ambassad i Addis Abeba - är ett bilateralt uppdrag i Etiopien bland annat för att främja Svenska intressen i Etiopien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Addis Abeba leds av Mr Jens Odlander - Sveriges ambassadör i Etiopien och han nås per telefon (+251) 11 518 00 00 (+251) 11 518 00 36 eller e-post ambassaden.addis-abeba@foreign.ministry.se ambassaden.addis-abeba-visum@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Addis Abeba hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Addis Abeba?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Etiopien för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Addis Abeba ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Etiopien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Etiopien. Svenska

Ambassaden i Addis Abeba står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Addis Abeba per telefon (+251) 11 518 00 00 (+251) 11 518 00 36 eller per e-post ambassaden.addis-abeba@foreign.ministry.se ambassaden.addis-abeba-visum@foreign.ministry.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Addis Abeba - Om du måste resa till ambassaden i Addis Abeba, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Etiopien och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Etiopien eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: