Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Buenos Aires

Argentina Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Argentina. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Buenos Aires. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Argentina. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Argentina.

Svenska Ambassaden i Buenos Aires - Argentina
Swedish Embassy in Buenos Aires, Argentina Tacuaro 147 - Piso 6 Casilla de Correo 3599 C1000WBJ Buenos Aires Argentina

Telefon:

(+54) 11 43 29 08 00

Faxnummer:

(+54) 11 43 42 16 97

E-post:

ambassaden.buenos-aires@gov.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/buenosaires

Ambassadör:

Charlotte Wrangberg

Timmar:

Sveriges ambassad i Buenos Aires - är ett bilateralt uppdrag i Argentina bland annat för att främja Svenska intressen i Argentina.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Buenos Aires leds av Charlotte Wrangberg - Sveriges ambassadör i Argentina och han nås per telefon (+54) 11 43 29 08 00 eller e-post ambassaden.buenos-aires@gov.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Svenska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Buenos Aires hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Buenos Aires?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Sveriges Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Svenska konsulat i Argentina för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Svenska konsulat i: Cordoba, Obera, San Miguel de Tucuman och Ushuaia

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Buenos Aires ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Argentina som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Argentina. Svenska

Ambassaden i Buenos Aires står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Buenos Aires per telefon (+54) 11 43 29 08 00 eller per e-post ambassaden.buenos-aires@gov.se

Hitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Buenos Aires - Om du måste resa till ambassaden i Buenos Aires, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Argentina och Sverige - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Sverige. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Sverige..

Dessutom, när du ansöker om visum för Argentina eller Sverige ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: