Sverige Flag

Sveriges Ambassad i Tirana

Albanien Flag

Sveriges diplomatiska beskickning i Albanien. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Svenska Ambassaden i Tirana. Ambassaden är inte den enda Svenska beskickningen i Albanien. Från denna sida kan du navigera till alla Sveriges konsulat i Albanien.

Svenska Ambassaden i Tirana - Albanien
Swedish Embassy in Tirana, Albania Rruga "Pjetor Budi" No 56 Tirana Albania

Telefon:

(+355) (4) 238 06 50

Faxnummer:

(+355) (4) 238 06 60

E-post:

ambassaden.tirana@foreign.ministry.se

Officiell hemsida:

www.swedenabroad.com/tirana

Ambassadör:

Mr Patrik Svensson, Charge dAffaires a.i.

Timmar:

Sveriges ambassad i Tirana - är ett bilateralt uppdrag i Albanien bland annat för att främja Svenska intressen i Albanien.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Svenska ambassaden i Tirana leds av Mr Patrik Svensson, Charge dAffaires a.i. - Sveriges ambassadör i Albanien och nås per telefon (+355) (4) 238 06 50 eller e-post ambassaden.tirana@foreign.ministry.se

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Svenska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

På den officiella webbplatsen för Sveriges Ambassad i Tirana hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Svenska ambassaden i Tirana?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Vid kontakt till Svenska konsulat i: (Det finns inga konsulat i det här landet).


Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Tirana ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Albanien som planerar att besöka Sverige och Svenska medborgare som bor i Albanien. Svenska

Ambassaden i Tirana står till tjänst och svarar på frågor gällande Svenska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Sveriges Ambassad i Tirana per telefon (+355) (4) 238 06 50 eller per e-post ambassaden.tirana@foreign.ministry.seHitta ett hotell nära den Svenska Ambassaden i Tirana-
Reseförsäkring för Albanien och Sverige