Rumänien Flag

Rumäniens Ambassad i Stockholm

Sverige Flag

Rumäniens diplomatiska beskickning i Sverige. På denna sida hittar du information om hur du kontakter Rumänska Ambassaden i Stockholm. Ambassaden är inte den enda Rumänska beskickningen i Sverige. Från denna sida kan du navigera till alla Rumäniens konsulat i Sverige.

Rumänska Ambassaden i Stockholm - Sverige
Romanian Embassy in Stockholm, Sweden Ostermalmsgatan 36 P.O.Box 26043 100 41 Stockholm Sweden

Telefon:

(+46) 8 10 86 03 (+46) 8 20 99 27 / 8 20 99 26

Faxnummer:

(+46) 8 10 28 52

E-post:

stockholm@mae.ro

Officiell hemsida:

stockholm.mae.ro

Ambassadör:

Raduta Dana Matache

Timmar:

Rumäniens ambassad i Stockholm - är ett bilateralt uppdrag i Sverige bland annat för att främja Rumänska intressen i Sverige.

Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press.

Den Rumänska ambassaden i Stockholm leds av Raduta Dana Matache - Rumäniens ambassadör i Sverige och han nås per telefon (+46) 8 10 86 03 (+46) 8 20 99 27 / 8 20 99 26 eller e-post stockholm@mae.ro

Timmar

Öppettiderna för ambassaden kan förändras oväntat. Vänligen alltid kontrollera med ambassaden innan du besöker ambassaden.

Tidsbokning på ambassaden

Numera kräver många Rumänska ambassader att du bokar tid innan ditt besök.

I de flesta fall kan du boka tid genom att använda webbplatsen för den Rumänska ambassaden.

På den officiella webbplatsen för Rumäniens Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten.

Långt bort från den Rumänska ambassaden i Stockholm?

Många konsulat ger i stort sett samma tjänster som du skulle få på en ambassad. Om Rumäniens Ambassad är långt borta kan det vara särskilt värdefullt att kontakta närmaste Rumänska konsulat i Sverige för att avgöra om det ger den service du behöver. Vid kontakt, klicka på den närmaste staden i följande lista för att se kontaktuppgifter till Rumänska konsulat i: Göteborg, Kristianstad, Malmö, Uppsala och Visby

Konsulära Tjänster

Den konsulära avdelningen på Rumäniens Ambassad i Stockholm ger konsulärt bistånd. I allmänhet ger avdelningen tjänster till lokalbefolkningen i Sverige som planerar att besöka Rumänien och Rumänska medborgare som bor i Sverige. Rumänska

Ambassaden i Stockholm står till tjänst och svarar på frågor gällande Rumänska visum och pass, äktenskapsregistrering, legalisering av dokument, barns födelse och mycket mera. Du kan kontakta den konsulära avdelningen på Rumäniens Ambassad i Stockholm per telefon (+46) 8 10 86 03 (+46) 8 20 99 27 / 8 20 99 26 eller per e-post stockholm@mae.ro

Hitta ett hotell nära den Rumänska Ambassaden i Stockholm - Om du måste resa till ambassaden i Stockholm, eller om du måste vänta en eller flera dagar kan det vara klokt att bo på hotell eller pensionat nära ambassaden.

Reseförsäkring för Sverige och Rumänien - Glöm inte att köpa heltäckande reseförsäkring när du reser till Rumänien. Du kan bli sjuk, missa ditt flyg, personliga tillhörigheter kan stjälas eller du kan drabbas av olycka så läkare eller sjukhus behöver uppsökas i Rumänien..

Dessutom, när du ansöker om visum för Sverige eller Rumänien ber många ambassader och konsulat att du kan visa bevis på en giltig reseförsäkring med utökad täckning.

 


Länkar: